От както дойде зимата имам проблем със запотяването на прозорците. Понякога от предното стъкло се стичат капки и то бая големи, да не говорим пък за страничните прозорци въобще неможе да се издухат, въпреки че работи парното. Някой знае ли как да се отърва от този проблем ? Смятам че е от филтъра за климатроника но не съм сигорен.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Запотяване на прозорците
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Виж първо филтъра(намира се под пласмасата на дясната чистачка), после виж дали ти работи клапата за затваряне на външния приток на възддух (това е бутона който стои на копчето за степените на вентилатора), и по-точно дали се чува нещо като го включваш/изключваш.
Друго не ми идва на акъла засега...
---------- Post added at 19:24 ---------- Previous post was at 19:22 ----------
Първоначално публикувано от zimin Покажи съобщениемисля че това явление се дължи на спукан радятор на парното.
трябва да има писано за това,пробвай с търсачкатаAlfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
...
Преди 1 седмица някъде бях го бърсал предното стъкло, не ми правеше проблеми ... Днес като се прибирах беше -9 градуса страничните прозорци дори бяха замръзнали и като почнаха да се стичат капките по прозореца ..... без коментар просто ... много зле. Мисля че ще е от филтара защото лятото си спомням когато пусках климатроника се усещаше прах във въздуха. Утре ако не е много студено ще го вида дано е от него.
Comment
-
Не си писал в какво положение си направил да духа. Аз обикновено го оставям на прозорци-крака. За по бързо само на прозорци естествено. Другото, което помага е бутона за управление на клапата за рециркулация на въздуха да е в положение изключено /лампичката не свети/, пускаш вентилатора на 4 и поне при мен доста бързо се изчиства. Забелязъл съм че ако стъклата са изчистени много по-бързо се маха влагата. Ако пушиш в колата или не са чистени може и по-бавно да става. Всички тия гупости дето ги писах не важат ако конденза е замръзнал, както на мен ми се случи преди 30 мин. Навън е -14 и бях оставил колата на паркинга около 2-3 часа. Парното и вентилатора до дупка и чакане, щото нищо не се вижда.
п.п. Клапата за рециркулация се разбира в какво положение е и по шума от въздуха. Като се натисне бутона и лапичката му светне обикновено става и доста по-шумно.Last edited by rossenvn; d.m.y г., 23:49.Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
-
...
Доколкото аз разбрах трябва да се избира или предното стъкло или страничните, ако се направи на краката и към главата се чистят страничните (чат пат) ако се нагласи на краката и на стъклото се чисти но само до половината и трябва да се навеждаш... Това за пушенето в колата е вярно ! Когато са чисти стъклата бързо се издухват но страничните дори да са чисти пак се запотяват ... то да се запотяват едно но тия големите капки дето се стичатОтносно антифриза не е мърдал.
Comment
Comment